Gratis logo                         La petite classe      
le jardin d'éveil français (dès 2 ans)   de Franse peuteracademie (vanaf 2 jaar)                           
Peuteracademie La petite classe biedt opvang aan voor kinderen van 2 tot 4 jaar. De kinderen zullen de hele dag leuke activiteiten die hun algemene ontwikkeling bevorderen aangeboden krijgen.

Het bijzondere van deze peuteracademie is dat de kindjes kennis maken of in contact blijven met de Franse taal. Voor jonge kinderen is het oppikken van een tweede taal veel makkelijker dan voor grote kinderen of voor volwassenen, vooral als ze die taal spelenderwijs ontdekken (liedjes zingen, versjes leren, verven, kleien...). Door op jonge leeftijd in aanraking te komen met een tweede taal en met verschillende klanken, wordt te taalgevoeligheid van de peuters optimaal benut en ze kunnen er later veel baat bij hebben: geen angst om een nieuwe taal te leren, een betere uitspraak in het Frans, beter creatief en analytisch denken, beter in multitasking... Alleen maar voordelen!

De opvang gebeurt op de begane grond van het huis van juf Béatrice. Deze verdieping is speciaal voor de peuteracademie ingericht. De kinderen zullen zich snel thuis voelen!
Op dinsdag en donderdag zijn jullie kinderen tussen 8.30 en 9.30 welkom en ze kunnen tussen 16.00 en  uiterlijk 16.30 opgehaald worden. De hele dag doen we leuke activiteiten zoals liedjes zingen en versjes leren, knutselen,  op Franse muziek dansen, spelletjes om de motoriek te ontwikkelen, muziekinstrumenten ontdekken... 
Tussen 16.30 en 17.30 wordt verlengde opvang aangeboden. Deze opvang is optioneel.
Tijdens deze activiteiten zullen de kinderen, misschien voor de eerste keer en op een veilige manier, leren hoe het is om deel uit te maken van een groepje. Dat is positief voor hun sociale ontwikkeling en ze zullen zeker nieuwe vriendjes maken! Dat er ook in het Frans gezongen wordt is voor deze jongen groep helemaal niet vervelend. Onbewust zullen de peuters, op een speelse manier, een heleboel informatie opslaan, en dat is precies wat we willen! Dit heet taalinitiatie.

Maximaal 5 kinderen.

 
De maaltijden
 
Voor kinderen is de lunch een belangrijk moment van de dag. Tijdens dit gezellige moment van samen zijn krijgen de kleintjes weer genoeg energie voor de rest van de dag. Tegelijkertijd ontdekken ze nieuwe smaken, texturen en geuren. Een gezonde en gevarieerde voeding is de sleutel tot een goede gezondheid. Variatie is dus een essentiële stap die de peuters tot goede eetgewoonten zal leiden. Als ze groter worden zullen ze van deze goede eetgewoonten profiteren.
Door al deze redenen krijgen de kindjes als lunch een warme Frans maaltijd!
De menu's maak ik zelf: ik zorg ervoor dat ze gevarieerd en gebalanceerd zijn en dat ze aangepast zijn aan de voedingsbehoeften van jonge kinderen. De maaltijd wordt de avond ervoor bereid maar de salades maak ik op dezelfde dag klaar. Ik gebruik verse ingrediënten (zonder conserveringsmiddelen of toevoeging), veel groenten (gekookt en rauw), heel weinig vet, zout of suiker. De kinderen krijgen een drie of vier gangen menu: er is een voorgerecht, een hoofdgerecht, een zuivelproduct en een toetje. Een mooie presentatie van de gerechten vind ik ook heel belangrijk. Tijdens de lunch wordt er alleen water gedronken.
Hier vindt u een voorbeeld van een ochtend.

8.30-9.15: kinderen komen binnen/ vrij spelen 
9.15-9.25: opruimen
9.25-9.40: in de kring (dagen van de week, weerbericht, versjes leren...)
9.40-10.00: naar de wc/schone luiers en samen de tafel dekken
10.00-10.15:
tussendoortje (vers fruit)
10.15-10.45: hoofdactiviteit (knutselen, tekenen, kleien, muziek maken...)
10.50-11.40: Buiten- of binnenspelen (afhankelijk van het weer)

12.00-12.35: aan tafel! Een Franse maaltijd!
Vanaf 12.40: de kinderen worden voorbereid om naar bed te gaan.
Na het dutje: tussendoortje eten
15.30-16.30: tijd om opgehaald te worden!
16.30-17h30: verlengde opvang

 
De vormen van opvang
 
U kunt tussen twee verschillende vormen van opvang kiezen: de reguliere opvang of de incidentele opvang. 
 
De reguliere opvang: als u wilt dat uw kind elke week en gedurende een bepaalde periode (minimaal 2 manden) opvang krijgt, kunt u het beste voor deze vorm kiezen. Uw kind heeft dan gegarandeerd plaats en het uurtarief is voordeliger.
Uurtarief La petite classe (8.30-16.30):
7,00 euro. Dagtarief: 56,00 euro.
Tarief verlengde opvang (16.30-17.30): 8,00 euro
Meer informatie over de tarieven.


De incidentele opvang: deze vorm van opvang is ideaal om uw kind voor minimaal 1 dag (tussen 8.30 en 16.30 of 17.30 mee te laten doen in de groep. Het is flexibeler maar biedt geen zekerheid omdat de opvang op basis van beschikbare plaatsen gaat. Het reserveren is makkelijk: dat kan tussen 7 dagen tot 1 dag van tevoren. Neem maar een kijken op de kalender voor het aantal beschikbare plaatsen.

Uurtarief: 8,00 euro. Dagtarief: 64,00 euro.
Tarief verlengde opvang (16.30-17.30): 9,00 euro
Meer informatie over de tarieven.
De peuteracademie is op dinsdag en donderdag tussen 8.30 en 17.30 geopend. Tussen 16.30 en 17.30 is er verlengde opvang. La petite classe is tijdens de schoolvakantie gesloten. Voor de agenda, klik maar hier. 
Het taalbeleid

Om meer te weten over het taalbeleid, klik hier.
Huisregels.

Om meer te weten over de huisregels, klik hier.
Pre-inschrijving

Heeft u interesse in de peuterklas? Neem contact met me op.
 
                                     Nieuwemeerdijk 93                   Mardi et  jeudi de 8h30 à 16h30                         À la lisière d'Amsterdam/Amstelveen!
                                     1171 NE Badhoevedorp         Tuesday and Thursday,  8:30am - 4:30pm          On the edge of Amsterdam/Amstelveen!

                              tel: 0654690200                    
                         Gratis logo      Afficher l'image d'origine   Afficher l'image d'origine  Afficher l'image d'origine