Gratis logo                         La petite classe      
le jardin d'éveil français (dès 2 ans)   de Franse peuteracademie (vanaf 2 jaar)                           
Alle vraagouders dienen van deze huisregels op de hoogte te zijn. Als er wijzigingen in de huisregels worden doorgevoerd, krijgt u hierover bericht.

Algemeen:
La petite classe is een geregistreerde gastouderopvang die dagopvang biedt aan maximaal 5 kinderen tussen 2 en 4 jaar. Voor reguliere opvang is er een minimale afname van 1 ochtend per week. Voor incidentele opvang is er geen minimale afname.

Openingstijden:

La petite classe is 40 weken per jaar geopend (schoolweken). De data van de sluitingsdagen vindt u in de agenda. De kinderen zijn welkom op dinsdag en donderdag tussen 8.30 en 17.30. 

Halen en brengen:
De kinderen worden tussen 8.30 en 9.15 verwacht en ze kunnen tussen 16.00 en (uiterlijk) 16.30 opgehaald worden. De tijden van de verlengde opvang zijn 16.30-17.30. Als u vóór 8.30 uur bij de opvang bent dient u tot 8.30 te wachten voor dat u aanbelt. Voor de rust in de groep te bewaren vraag ik alle ouders zich aan deze tijden te houden.
Mocht u vertraging hebben laat het even weten. Indien uw kind door iemand anders opgehaald wordt, dient u dit van te voren door te geven. Indien het niet van te voren is doorgegeven wordt er altijd eerst contact met u opgenomen voordat uw kind meegegeven wordt.


Wennen:
Soms heeft een kind tijd nodig om aan een nieuwe omgeving of persoon te wennen. Ook voor de ouders kan het spannend zijn om hun kindje voor het eerst naar de opvang te brengen. Het is ook van belang dat ik een goed beeld van het kind krijg. De eerste kennismaking is dus voor iedereen van groot belang. De eerste opvangdag mag één ouder één uur met het kind blijven maar het hoeft niet. Vanaf de tweede opvangdag wordt er met de ouders gekeken wat de beste manier is om afscheid te nemen. De ouders mogen altijd bellen om te vragen hoe het met hun kind gaat.

Wat moet u/ kan u meenemen voor uw kind:
De ouders dienen voor  een tas met reservekleding te zorgen (broek, T-shirt of rompertje, trui, sokken en eventueel een onderbroek). Als uw kind het nodig heeft vergeet niet de speen en/of knuffel in de tas te doen. Er wordt verwacht dat de ouders een slaapzak meegeven. Een paar sloffen is ook welkom maar op antislip sokken lopen (of blote voeten met warm weer) mag ook. Medicatie is alleen toegestaan nadat het medicatieformulier ondergetekend is.
U hoeft geen luiers, lotiondoekjes of zalf mee te nemen.


Hygiëne:
-Uit hygiënisch oogpunt wordt er niet met schoenen in het lokaal gelopen. Als u naar binnen wilt moet u uw schoenen in de gang laten of de blauwe over-sloffen aantrekken. Uw kind mag op zijn/haar eigen slofjes of op sokken lopen. 
-Er wordt verwacht dat de kinderen de dag met schone kleren beginnen (dus geen sokken die al 2 dagen gedragen zijn of  broek/trui vol vlekken) en dat hun gezicht en de handen ook schoon zijn. Omdat er bij de opvang geknutseld wordt en warm gegeten wordt zal ik mijn best doen zodat de kinderen schoon blijven (de kinderen dragen een schortje als ze knutselen en een slabbetje als ze eten).
-Om het huis zo schoon mogelijk te houden mogen de kinderen uitsluitend aan tafel eten dus als uw kind nog bezig is met zijn/haar ontbijt als het binnenkomt zal het aan tafel moeten zitten.

-Voor en na het eten worden de handjes van de kinderen altijd gewassen. Handen wassen gebeurt ook na elk toiletbezoek.
-Eet tafel en -stoelen worden na iedere maaltijd schoon gemaakt.
-Voor dat de opvang begint wordt het toilet altijd grondig schoongemaakt.


Veiligheid:
Elk jaar vindt er vanuit het gastouderbureau een risico-inventaris plaats: er wordt gelet op de veiligheid in en rondom de opvanglocatie. De risico-inventarisatie is op de locatie aanwezig om in te zien. Het hele lokaal is voorzien van veiligheidstoepassingen zoals stopcontactbeveiliging, deurstrips, veiligheidsfolie op de ramen... Om ontsnappen te voorkomen is de voordeur altijd op slot. Zelf ben ik in het bezit van een geregistreerd en geldig  EHBO-certificaat gericht op kinderen en ook van een Verklaring Omtrent  het Gedrag (VOG).


Tussendoortjes en maaltijd:
Elke ochtend krijgen de kinderen vers fruit (ook soms rozijntjes of gedroogde abrikozen) en water. Rond 12.00 krijgen de kinderen  een warme maaltijd met voorgerecht, hoofdgerecht, kaas en nagerecht. Tijdens de lunch wordt er water gedronken. Er wordt natuurlijk rekening gehouden met een speciaal dieet of een voedselallergie. Na het slapen krijgen kinderen weer een tussendoortje: het kan yoghurt zijn, rijstwafels, fruit, biscuitjes...

Bij ziekte van uw kindje:
Bij ziektesymptomen zoals koorts (vanaf 38,5 graden), braken, diarree en bij kinderziektes moet het kind thuis blijven en goed uitzieken. Stuur me dan voor dat de opvang start (het liefst vóór 8.00 uur) een berichtje.
Het kan ook voorkomen dat uw kind tijdens de opvang ziek wordt. Bij 38,5 graden koorts of hoger, wordt u gebeld en er wordt over de opvang overlegd. Als uw kind zich goed genoeg voelt mag hij/zij blijven maar als het zich duidelijk niet goed voelt of als er sprake is van besmettingsgevaar, zal uw kind wel opgehaald moeten worden. In principe dient een gastouder geen medicatie toe. Indien medicatie bij uw kind noodzakelijk is, dient u als ouder altijd een formulier in te vullen waarbij u zelf de verantwoordelijkheid blijft dragen. Het nodige formulier is bij de opvang te vinden. 
Betaling blijft bij ziekte van het kind aan de gastouder verschuldigd.


Bij ziekte van de gastouder:
Bij ziekte van de gastouder dient de vraagouder zelf voor vervanging te zorgen. Als u bij mijn gastouderbureau ingeschreven staat zullen ze alles doen om een vervangende gastouder voor u te vinden. Bij het tijdig doorgeven van mijn vakantieperiode lukt het gastouderbureau vrijwel altijd. Bij plotselinge ziekte lukt dit ook in bijna alle gevallen.
Als ik ziek ben hoeft de ouder geen opvang te betalen en als de opvang van tevoren betaald is zal de ouder vergoed worden.

Vakanties en vrije dagen:
Als ouders vakanties buiten de vakantiedagen van "la petite classe" nemen, worden de afgesproken uren wel doorberekend. Vergeet niet om het door te geven. Er bestaat de mogelijkheid om binnen dezelfde maand van dag te ruilen maar er is geen garantie dat het altijd zal lukken.  Bij vakanties en vrije dagen van de gastouder worden de opvangkosten niet doorberekend.

Contact tussen ouders en gastouder:
Tijdens het brengen en halen van de kinderen kunnen ouders en gastouder informatie over de ochtend uitwisselen. Wilt u uitgebreider over uw kind te praten, dan is het verstandig om een afspraak met mij te maken. Gedurende de opvang kunt u altijd bellen om te vragen hoe het met uw kind gaat.

Betaling en betalingsverplichting:
1: U staat ingeschreven bij één van mijn gastouderbureaus 
(4kids of Boelie) (want u heeft recht op kinderopvangtoeslag): u ontvangt een bericht en u kan dan in het systeem van het gastouderureau inloggen om vervolgens de opgevangen uren goed (of af) te keuren.

2: U staat niet ingeschreven bij een gastouderbureau (want u heeft geen recht op kinderopvangtoeslag).
-Voor de reguliere opvang dienen de facturen voor een hele maand, voor de 7de van de maand  betaald te worden. Indien u een betalingsachterstand heeft van 1 maand of meer, zal de opvang per direct gestopt worden. U blijft betalingsplicht houden over de openstaande facturen. Wanneer u de betaling niet binnen de vastgestelde termijnen voldoet , ben ik genoodzaakt om een incassobureau in te zetten, waarvan de gemaakt incassokosten voor rekening van de vraagouder zijn.

-Maakt u gebruik van incidentele opvang dient u het verschuldigde bedrag op zijn laatst 1 dag voor dat de opvang plaatsvindt op mijn bankrekening te storten maar u mag ook contant bij aankomst betalen.


Foto's van de kinderen:
Tijdens de opvang worden er foto's van de kinderen gemaakt. Deze foto's worden, dankzij een link, naar de ouders verstuurd zodat jullie de sfeer van de ochtend kunnen proeven. Ze worden niet zonder jullie toestemming op de website van
La petite classe geplaatst.

Overige:
Alle zaken die niet in dit huishoudelijk reglement genoemd zijn, worden door gastouderopvang
La petite classe per situatie beoordeeld. Er zal een passende oplossing voor beide partijen gezocht worden.

 

 
                                     Nieuwemeerdijk 93                   Mardi et  jeudi de 8h30 à 16h30                         À la lisière d'Amsterdam/Amstelveen!
                                     1171 NE Badhoevedorp         Tuesday and Thursday,  8:30am - 4:30pm          On the edge of Amsterdam/Amstelveen!

                              tel: 0654690200                    
                         Gratis logo      Afficher l'image d'origine   Afficher l'image d'origine  Afficher l'image d'origine